| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Bitirme Çalışması | GDM4000 | 4 | 8 | 0 | 8 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Bahar |
|---|
| Dersin Dili | İngilizce |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Dersin Türü | Zorunlu @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Muhammet Arıcı |
| Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Öğrencilerin okuduğu mühendislik bölümüyle ile ilgili konularda değişik öğretim üyesi danışmanlığı altında yaptığı teorik ve/veya pratik (deneysel) çalışmayı bitirme tezi halinde sunmasıdır. |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Her öğrenci okuduğu mühendislik bölümüne ait konularda bitirme çalışması yapıp rapor halinde sunduğu çalışmayı jüri önünde savunacaktır |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | |
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci araştırma süreçlerini bilir.
- Öğrenci planlama becerilerine sahip olur.
- Öğrenci uygulama becerileri hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci değerlendirme ve yorum yapma becerilerini kazanır.
- Öğrenci araştırma becerisini kazanır.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Bitirme çalışması konusunun belirlenmesi | İlgili Kaynaklar |
| 2 | Bitirme çalışmasının kapsadığı alt konuları belirleme | İlgili Kaynaklar |
| 3 | Kaynak taraması | İlgili Kaynaklar |
| 4 | Kaynak taraması | İlgili Kaynaklar |
| 5 | Kaynak taraması | İlgili Kaynaklar |
| 6 | Konu ile ilgili yapılmış çalışmaların düzenlenmesi | İlgili Kaynaklar |
| 7 | Yapılması gereken çalışmaları belirleme | İlgili Kaynaklar |
| 8 | Vize | İlgili Kaynaklar |
| 9 | Gerekli hesap veya analizleri yapma | İlgili Kaynaklar |
| 10 | Gerekli hesap veya analizleri yapma | İlgili Kaynaklar |
| 11 | Hesap veya analizleri değerlendirme | İlgili Kaynaklar |
| 12 | Sonuçları değerlendirme | İlgili Kaynaklar |
| 13 | Tez yazımı | İlgili Kaynaklar |
| 14 | Tez yazımı | İlgili Kaynaklar |
| 15 | Gerekli düzeltmelerin yapılması ve tez teslimi | İlgili Kaynaklar |
| 16 | FİNAL SINAV | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | ||
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | 1 | 30 |
| Sunum/Jüri | ||
| Projeler | 1 | 70 |
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | ||
| Final | ||
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | 16 | 4 | |
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | 5 | 15 | |
| Derse Özgü Staj | |||
| Ödev | 3 | 15 | |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | 1 | 20 | |
| Sunum / Seminer | 2 | 15 | |
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|