Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Bitirme Çalışması | GDM4000 | 4 | 8 | 0 | 8 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Bahar |
---|
Dersin Dili | İngilizce |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Muhammet Arıcı |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Öğrencilerin okuduğu mühendislik bölümüyle ile ilgili konularda değişik öğretim üyesi danışmanlığı altında yaptığı teorik ve/veya pratik (deneysel) çalışmayı bitirme tezi halinde sunmasıdır. |
---|---|
Dersin İçeriği | Her öğrenci okuduğu mühendislik bölümüne ait konularda bitirme çalışması yapıp rapor halinde sunduğu çalışmayı jüri önünde savunacaktır |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | |
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci araştırma süreçlerini bilir.
- Öğrenci planlama becerilerine sahip olur.
- Öğrenci uygulama becerileri hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci değerlendirme ve yorum yapma becerilerini kazanır.
- Öğrenci araştırma becerisini kazanır.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Bitirme çalışması konusunun belirlenmesi | İlgili Kaynaklar |
2 | Bitirme çalışmasının kapsadığı alt konuları belirleme | İlgili Kaynaklar |
3 | Kaynak taraması | İlgili Kaynaklar |
4 | Kaynak taraması | İlgili Kaynaklar |
5 | Kaynak taraması | İlgili Kaynaklar |
6 | Konu ile ilgili yapılmış çalışmaların düzenlenmesi | İlgili Kaynaklar |
7 | Yapılması gereken çalışmaları belirleme | İlgili Kaynaklar |
8 | Vize | İlgili Kaynaklar |
9 | Gerekli hesap veya analizleri yapma | İlgili Kaynaklar |
10 | Gerekli hesap veya analizleri yapma | İlgili Kaynaklar |
11 | Hesap veya analizleri değerlendirme | İlgili Kaynaklar |
12 | Sonuçları değerlendirme | İlgili Kaynaklar |
13 | Tez yazımı | İlgili Kaynaklar |
14 | Tez yazımı | İlgili Kaynaklar |
15 | Gerekli düzeltmelerin yapılması ve tez teslimi | İlgili Kaynaklar |
16 | FİNAL SINAV | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | ||
Projeler | 1 | 70 |
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | ||
Final | ||
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 4 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 5 | 15 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 3 | 15 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | 1 | 20 | |
Sunum / Seminer | 2 | 15 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|