Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Pazarlama | GDM1061 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Not set |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Genel Kültür Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Osman Sağdıç |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Gıda ürünleri pazarlamasının temel konularını açıklamak |
---|---|
Dersin İçeriği | Pazarlama yönetimi, Pazarlama stratejisi, Pazarlama performansının değerlendirilmesi ve kontrolü; Pazarlama araştırmaları. |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci gıda pazarlamanın gıda mühendisliği alanındaki önemini bilir.
- Öğrenci gıda pazarlama bilgilerini mühendislik alanına uygular.
- Öğrenci ürün pazarlama stratejilerini bilir.
- Öğrenci pazarlama kurum ve kanallarını açıklar.
- Öğrenci ürün, fiyat, dağıtım ve promosyon stratejilerini yorumlar.
- Öğrenci pazarlama performansını değerlendirir.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Giriş | İlgili Kaynaklar |
2 | Pazarlama yönetimi | İlgili Kaynaklar |
3 | Pazar çeşitleri | İlgili Kaynaklar |
4 | Tüketici davranışları | İlgili Kaynaklar |
5 | Firma pazar talebinin tahmini | İlgili Kaynaklar |
6 | Pazar bölümleme, hedef pazar seçimi ve ürün pozisyonlama | İlgili Kaynaklar |
7 | ARA SINAV | İlgili Kaynaklar |
8 | Pazarlama stratejisi | İlgili Kaynaklar |
9 | Ürün stratejisi | İlgili Kaynaklar |
10 | Fiyat stratejisi | İlgili Kaynaklar |
11 | Dağıtım stratejisi | İlgili Kaynaklar |
12 | Promosyon stratejisi | İlgili Kaynaklar |
13 | Pazarlama performansının değerlendirilmesi ve kontrolü | İlgili Kaynaklar |
14 | Pazarlama araştırmaları | İlgili Kaynaklar |
15 | Pazarlama kurum ve kanalları | İlgili Kaynaklar |
16 | FİNAL SINAVI | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 3 | 10 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 15 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|