Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Girişimcilik ve Liderlik | GDM2162 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Not set |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Genel Kültür Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Osman Sağdıç |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Dersin amacı, öğrencileri iş kurma konusunda bilgilendirerek girişimcilik eğilimlerini yaygınlaştırmak, kendi işinin başına geçebilecek düzeye getirebilmek ve onları kurmak için gerekli olan iş planını hazırlama ve uygulamaya koyabilecek düzeye getirmektir. |
---|---|
Dersin İçeriği | Girişimciler, tanımlanması ve değerlendirilmesi olanakları, bir iş planı yazma ve girişim finansmanı bir iş modeli, girişimciler için pazarlama, asansör konuşması, geliştirme, sermaye artırımı, ve başarılı bir takım oluşturma özniteliklerini |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci girişimcilik ile ilgili temel kavramları bilir.
- Öğrenci girişimcilik kültürü, girişimcilik türleri ve girişimcilik becerileri hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci girişimciliğe nasıl başlanacağını bilir.
- Öğrenci iş planı yapmayı bilir.
- Öğrenci iş planı yazımını ve sunumunu bilir.
- Öğrenci Türkiye’de girişimciliğin sorunlarına etkin çözüm arar.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Girişim/Girişimcilik kavramları, girişimciliğin tarihsel gelişimi | İlgili Kaynaklar |
2 | Girişimcilik türleri, girişimcilik kişilik özellikleri ve becerileri, girişimcilik kültürü | İlgili Kaynaklar |
3 | Yenilik, yaratıcılık ve iş fikri | İlgili Kaynaklar |
4 | İş kurma süreci geliştirme ve aşamaları I | İlgili Kaynaklar |
5 | İş kurma II | İlgili Kaynaklar |
6 | İş planı kavramı ve içeriği | İlgili Kaynaklar |
7 | Pazarlama planı I | İlgili Kaynaklar |
8 | Ara sınav | İlgili Kaynaklar |
9 | Pazarlama planı II | İlgili Kaynaklar |
10 | Finansal Plan I | İlgili Kaynaklar |
11 | Finansal Plan II | İlgili Kaynaklar |
12 | Üretim/Yönetim planı | İlgili Kaynaklar |
13 | İş planı yazımı ve sunumu | İlgili Kaynaklar |
14 | Sosyal ve kadın girişimciliği | İlgili Kaynaklar |
15 | Türkiye’de girişimcilik ve problemleri | İlgili Kaynaklar |
16 | Final sınavı | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 15 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|