Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Enzim Bilimi | GDM3052 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Not set |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Temel Meslek Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Muhammet Arıcı |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Enzimlerin yapısı, çeşitleri, sistematiği ve gıda endüstrisinde enzimlerin kullanımı konusunda bilgi verilmesi |
---|---|
Dersin İçeriği | Enzimlerin kimyasal yapısı, enzim aktivitesini etkileyen faktörler |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci enzimlerin sistematiğini, isimlendirilmesini bilir.
- Öğrenci enzim kinetiği ve enzim hızına etki eden faktörleri öğrenir.
- Öğrenci ticari olarak hayvansal, bitkisel ve mikrobiyal enzim üretimi ve enzimlerin izolasyonu ve saflaştırılması hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci enzimlerin sınıflandırılmasını bilir.
- Öğrenci gıda endüstrisinde kullanılan enzimleri ve onların kullanım amaçlarını bilir.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Enzim kimyası ile ilgili bilgiler | İlgili Kaynaklar |
2 | Enzimlerin sistematiği, isimlendirilmesi ve sınıflandırılması ile ilgili bilgiler | İlgili Kaynaklar |
3 | Enzim kinetiği | İlgili Kaynaklar |
4 | Enzim hızına etki eden faktörler | İlgili Kaynaklar |
5 | Ticari enzim üretimi ve enzimlerin izolasyonu | İlgili Kaynaklar |
6 | Enzim saflaştırılması ve gıda sanayinde enzimlerin kullanımı | İlgili Kaynaklar |
7 | Nişasta ve şeker sanayinde enzim kullanımı | İlgili Kaynaklar |
8 | Arasınav | İlgili Kaynaklar |
9 | Ekmekçilikte enzim uygulamaları hakkında bilgiler | İlgili Kaynaklar |
10 | İçecek sanayinde enzim kullanımını ve uygulamaları hakkında bilgiler | İlgili Kaynaklar |
11 | Süt sanayinde enzimlerin kullanılması ve süt kalitesinin belirlenmesinde enzimlerin rolü hakkında bilgiler | İlgili Kaynaklar |
12 | Yağ endüstrisinde enzim kullanımı ve yağlı tohumlardan yağ elde edilmesinde enzimlerin rolü hakkında bilgiler | İlgili Kaynaklar |
13 | Gıda sanayiinde enzim uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
14 | Mikrobiyal enzim üretimi | İlgili Kaynaklar |
15 | Ekmekçilikte enzim uygulamaları hakkında bilgiler | İlgili Kaynaklar |
16 | Final sınavı | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 15 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|