Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi | GDM4222 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Not set |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Muhammed Zeki Durak |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı, öğrencileri gıda ürünlerinin üretiminde yeni teknolojilerin kullanımı, ürün geliştirme-projelendirme sistemleri ve yeni ürünlerin kalite özellikleri ile ilgili olarak bilgilendirmektir |
---|---|
Dersin İçeriği | Ürün geliştirme süresince dikkate alınması gereken faktörler, Ürün geliştirme planmlanması, Ürün formülasyonunun geliştirilmesi |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci, geliştirilen ürünlerin kalite özelliklerinin belirleme yeteneği kazanır
- Mevcut gıda ürünlerini geliştirilme yeteneği kazanır
- Yeni gıda ürünleri geliştirme yeteneği kazanır
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Yeni ürün reçetelerinin geliştirilmesi | İlgili Kaynaklar |
2 | Yeni ürün reçetelerinin geliştirilmesi | İlgili Kaynaklar |
3 | Üretimin projelendirilmesi | İlgili Kaynaklar |
4 | Üretimin projelendirilmesi | İlgili Kaynaklar |
5 | Geliştirilen ürünlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi | İlgili Kaynaklar |
6 | Geliştirilen ürünlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi | İlgili Kaynaklar |
7 | Yeni ürünlerde hijyen ve sanitasyon uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
8 | Arasınav | İlgili Kaynaklar |
9 | Yeni ürünlerde hijyen ve sanitasyon uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
10 | Bileşimi zenginleştirilen ürünlerin geliştirilmesi | İlgili Kaynaklar |
11 | Bileşimi zenginleştirilen ürünlerin geliştirilmesi | İlgili Kaynaklar |
12 | Gıda ürünlerinde yeni ambalajlama tekniklerinin uygulanması | İlgili Kaynaklar |
13 | Gıda ürünlerinde yeni ambalajlama tekniklerinin uygulanması | İlgili Kaynaklar |
14 | Yeni ürünlerin piyasaya sunulmasında uygulanan pazarlama teknikleri | İlgili Kaynaklar |
15 | Yeni ürünlerin piyasaya sunulmasında uygulanan pazarlama teknikleri | İlgili Kaynaklar |
16 | Final sınavı | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | ||
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 40 |
Final | 1 | 60 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | 1 | 10 | |
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 15 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 25 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|