Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri | GDM4052 | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Not set |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Osman Sağdıç |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Gıda sanayinde proje hazırlama tekniğinin öğretilmesi |
---|---|
Dersin İçeriği | Gıda sanayinde proje hazırlama tekniği |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci fizibilite etüdü hazırlamanın safhalarını bilir.
- Öğrenci ön fizibilite etüdünün yapılışını bilir.
- Öğrenci proje incelemeyi bilir.
- Öğrenci esas fizibilite etüdü yapmayı öğrenir.
- Öğrenci başabaş noktası grafiğinin çizilmesini bilir.
- Öğrenci proje değerlendirme tekniklerini bilir.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Projenin tanımı | İlgili Kaynaklar |
2 | Ön fizibilite etüdü | İlgili Kaynaklar |
3 | Esas fizibilite etüdü | İlgili Kaynaklar |
4 | Ekonomik etütler | İlgili Kaynaklar |
5 | Mali etütler | İlgili Kaynaklar |
6 | Teknik etütler | İlgili Kaynaklar |
7 | ARA SINAV | İlgili Kaynaklar |
8 | Ön araştırma ve testler | İlgili Kaynaklar |
9 | Proje kuruluş yerinin seçimi | İlgili Kaynaklar |
10 | Projenin paydaşları | İlgili Kaynaklar |
11 | Başabaş noktasının tesbiti | İlgili Kaynaklar |
12 | İşletme organizasyonu | İlgili Kaynaklar |
13 | Proje değerlendirme teknikleri | İlgili Kaynaklar |
14 | Gıda sanayinde proje hazırlama | İlgili Kaynaklar |
15 | Gıda sanayinde proje değerlendirme | İlgili Kaynaklar |
16 | FİNAL SINAV | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 30 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|