Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Gıda Mühendisliğinde Güncel KonularGDM411223200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliNot set
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüMuhammet Arıcı
Dersi Veren(ler)Muhammet Arıcı
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencilere, bazı özel gıdaların üretimleri hakkında bilgi aktarılmasıdır.
Dersin İçeriğiŞeker ve Şekerli Ürünler, Nişasta, Çay, Kahve, Zeytin, Snack gıdaların üretim yöntemleri ve Hazır yemek sektörü (Catering) ile ilgili bilgiler Gıdaların işlenmesinde uygulanan yeni teknikler
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • BeMiller, J.N. and Whistler, R.L., 2009, (Editor) Starch: Chemistry and technology, Academic Press; 3 edition
  • Kinton, R., 1999, The Theory of Catering, Hodder Arnold H&S; 9th Revised edition edition
  • Sun, D., 2005, Emerging Technologies for Food Processing, Academic Press
  • Clarke, R.J., Macrae, R., 1985. Coffee. Elsevier Applied Science Publishers ; New York, NY, USA
  • Minifie, B.W., 1980. Chocolate, cocoa, and confectionery: science and technology. Avi Pub. Co., Westport, Conn.
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenci bazı özel gıdaların üretim teknikleri hakkında bilgi olur.
  2. Öğrenci gıdaların işlenmesinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi olur.
  3. Öğrenci yeni ürünler geliştirme kavramını bilir.
  4. Öğrenci gıda endüstrisinde uygulanan yeni metodları bilir.
  5. Öğrenci gıda endüstrisinde kullanılan yeni ekipmanları bilir.

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Tanıtımİlgili Kaynaklar
2Şeker ve Şekerli Ürünlerİlgili Kaynaklar
3Şeker ve Şekerli Ürünlerİlgili Kaynaklar
4Nişastaİlgili Kaynaklar
5Çayİlgili Kaynaklar
6Kahveİlgili Kaynaklar
7Zeytinİlgili Kaynaklar
8Ara sınavİlgili Kaynaklar
9Snack gıdalarİlgili Kaynaklar
10Snack gıdalarİlgili Kaynaklar
11Hazır yemek sektörü (Catering)İlgili Kaynaklar
12Hazır yemek sektörü (Catering)İlgili Kaynaklar
13Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler İlgili Kaynaklar
14Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler İlgili Kaynaklar
15Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler İlgili Kaynaklar
16Finalİlgili Kaynaklar

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev130
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati162
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)120
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)120
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok