| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| İşletme Stajı | GDM4001 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Bahar |
|---|
| Dersin Dili | Türkçe |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Dersin Türü | Zorunlu @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Muhammet Arıcı |
| Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Derslerde edinilen bilgilerin uygulamaya aktarılması |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Gıdaların üretimi ve işlenmesi |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci staj yaptığı işletme hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci staj yaptığı işletmenin üretim yöntemlerini bilir.
- Öğrenci yaptığı analizler sonuçlarını yorumlamayı bilir.
- Öğrenci işletme karşılaşılabilecek problemleri bilir.
- Öğrenci işletme karşılaşılabilecek problemlere çözüm önerileri getirmeyi bilir.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 2 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 3 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 4 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 5 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 6 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 7 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 8 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 9 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 10 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 11 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 12 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 13 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 14 | Üretim ve işletme uygulaması | İlgili Kaynaklar |
| 15 | Sunum | İlgili Kaynaklar |
| 16 | FİNAL SINAVI | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | 15 | 40 |
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | ||
| Sunum/Jüri | 1 | 40 |
| Projeler | ||
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | ||
| Final | 1 | 20 |
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | |||
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 1 | |
| Derse Özgü Staj | 14 | 2 | |
| Ödev | |||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | |||
| Sunum / Seminer | 1 | 10 | |
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 10 | |
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|