Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri | GDM5118 | 3 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, 2. Öğretim) |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Osman Sağdıç |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Mikrobiyolojik sayım yöntemleri hakkında bilgi vermektir. |
---|---|
Dersin İçeriği | Kültürel sayım yöntemleri, direkt mikroskopik sayım yöntemleri, en muhtemel sayım yöntemleri (EMS), Membran filtre ile sayım, türbidometrik sayım ATP ölçümü ile sayım, empedans ölçüme dayalı sayım yöntemi, diğer sayım yöntemleri. |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci mikrobiyolojide sayım metodlarını bilir.
- Öğrenci metodların teknik prensiplerini bilir.
- Öğrenci sayım yöntemlerinde yapılan temel işlemleri bilir.
- Öğrenci mikrobiyolojide sayım ile ilgili deneyim kazanır.
- Öğrenci mikrobiyolojik sayım metodlarının uygulamasını bilir.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Mikroorganizma sayım metotları | İlgili Kaynaklar |
2 | Mikroorganizma sayım metotları | İlgili Kaynaklar |
3 | Besiyerinde farklı metotlarla sayım | İlgili Kaynaklar |
4 | Besiyerinde farklı metotlarla sayım | İlgili Kaynaklar |
5 | PCR | İlgili Kaynaklar |
6 | PCR | İlgili Kaynaklar |
7 | Gaz kromatografisi ile Mikroorganizma Tanımlama Sistemi (MIS) | İlgili Kaynaklar |
8 | Gaz kromatografisi ile Mikroorganizma Tanımlama Sistemi (MIS) | İlgili Kaynaklar |
9 | Vize | İlgili Kaynaklar |
10 | Çeşitli ortamlarda mikrobiyolojik analizler | İlgili Kaynaklar |
11 | Çeşitli ortamlarda mikrobiyolojik analizler | İlgili Kaynaklar |
12 | Çeşitli ortamlarda mikrobiyolojik analizler | İlgili Kaynaklar |
13 | Diğer teknikler | İlgili Kaynaklar |
14 | Diğer teknikler | İlgili Kaynaklar |
15 | Diğer teknikler | İlgili Kaynaklar |
16 | Final | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | 0 | 0 |
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 3 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 5 | 15 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | 1 | 20 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 25 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 30 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|