Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | GDM6109 | 0 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Doktora |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı |
Ders Kategorisi | Temel Meslek Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Muhammed Zeki Durak |
Dersi Veren(ler) | Muhammet Arıcı |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Gıda endüstrisinde kalite kavramı ve uygulanan kalite sistemleri hakkında yeterli bilgileri kazandırmak. |
---|---|
Dersin İçeriği | Kalitenin tanımı, tarihsel gelişimi, toplam kalite yönetimi, risk analizi, iyi üretim uygulamaları, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi temel prensipleri, ISO 9000 uygulamaları, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi temel prensipleri, ISO 22000 uygulamaları, izlenebilirlik, akreditasyon, ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi, TS 18000 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi (OHSAS) |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci Kalite kavramı hakkında detaylı bilgi öğrenir.
- Öğrenci ISO 9000 uygulamaları hakkında detaylı bilgiöğrenir.
- Öğrenci ISO 22000 uygulamaları hakkında detaylı bilgi öğrenir.
- Öğrenci İyi Üretim Uygulamaları(GMP) hakında detaylı bilgi öğrenir.
- Öğrenci ISO 14000 ve ISO 18000 hakkında temel bilgileri öğrenir.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Kalitenin tanımı, tarihsel gelişimi | İlgili Kaynaklar |
2 | toplam kalite yönetimi, risk analizi | İlgili Kaynaklar |
3 | Risk analizi, İyi üretim uygulamaları(GMP) | İlgili Kaynaklar |
4 | ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi temel prensipleri | İlgili Kaynaklar |
5 | ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi temel prensipleri | İlgili Kaynaklar |
6 | ISO 9000 uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
7 | ISO 9000 uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
8 | Vize Sınavı | İlgili Kaynaklar |
9 | ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi temel prensipleri | İlgili Kaynaklar |
10 | ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi temel prensipleri | İlgili Kaynaklar |
11 | ISO 22000 uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
12 | ISO 22000 uygulamaları | İlgili Kaynaklar |
13 | İzlenebilirlik | İlgili Kaynaklar |
14 | Akreditasyon | İlgili Kaynaklar |
15 | ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi, TS 18000 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi (OHSAS) | İlgili Kaynaklar |
16 | Final Sınavı | İlgili Kaynaklar |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 16 | 3 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 4 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 2 | 25 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | 1 | 25 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 25 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 25 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|