Gıda Mühendisliği Bölümü Dersler
Lisans Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM4042 | Beslenme | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2042 | Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 5 |
GDM3181 | Bilim ve Teknoloji Tarihi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4000 | Bitirme Çalışması | 0 | 8 | 0 | 4 | 8 |
GDM4041 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM3102 | Duyusal Analiz | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3011 | Enstrümental Analizler | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3021 | Enstrümental Analizler Laboratuarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 3 |
GDM3052 | Enzim Bilimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3222 | Et ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 |
GDM4071 | Fermentasyon Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2031 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2041 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 2 |
GDM4072 | Gıda Ambalajlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3032 | Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı I | 0 | 0 | 4 | 2 | 4 |
GDM4031 | Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı II | 0 | 0 | 4 | 2 | 5 |
GDM3182 | Gıda Biliminde Moleküler Biyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3041 | Gıda Biyoteknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 5 |
GDM2151 | Gıda Ekonomisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3132 | Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM1022 | Gıda Etiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3072 | Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3091 | Gıda Hijyen ve Sanitasyonu | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4161 | Gıda İşletmelerinde Proses Kontrolü | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3101 | Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2121 | Gıda Kimyası ve Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM3062 | Gıda Makine ve Ekipmanları | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4082 | Gıda Mevzuatı | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2022 | Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 3 |
GDM2012 | Gıda Mikrobiyolojisi I | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM3111 | Gıda Mikrobiyolojisi II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4162 | Gıda Muhafaza Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2171 | Gıda Mühendisliği Termodinamiği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
GDM2102 | Gıda Mühendisliğinde Akışkanlar Mekaniği | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM4112 | Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3221 | Gıda Mühendisliğinde Malzeme Bilimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2111 | Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce I | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
GDM2152 | Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4052 | Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3112 | Gıda Mühendisliğinde Tasarım | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3031 | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
GDM1011 | Gıda Mühendisliğine Giriş | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM1061 | Gıda Pazarlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4222 | Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4081 | Gıdalardaki Fonksiyonel Bileşikler | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4XXX | Gıdaların Fiziksel Özellikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2162 | Girişimcilik ve Liderlik | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3122 | Hazır Yemek Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3071 | İş Sağlığı ve Güvenliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2132 | Isı ve Kütle Aktarımı | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4001 | İşletme Stajı | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
GDM2092 | Kütle ve Enerji Denklikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3002 | Laboratuvar Stajı | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
GDM4092 | Meyve Suyu Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4011 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
GDM2082 | Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3142 | Organik Gıdalar | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4102 | Özel ve Geleneksel Gıdalar | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3XXX | Reaksiyon Kinetiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4012 | Seminer | 0 | 2 | 0 | 1 | 4 |
GDM4032 | Soğuk Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3092 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3012 | Süt ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM4021 | Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
Yüksek Lisans Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM5XXX | Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5101 | Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5102 | Bilimsel Araştırmalar Ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5103 | Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5104 | Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5XXX | Bitkisel Gıda Fermentasyonları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5105 | Dondurma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5002 | Dönem Projesi | 0 | 0 | 0 | 0 | 15 |
GDM5106 | Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5107 | Fonksiyonel Gıdalar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5108 | Gıda Analizinde Moleküler Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5109 | Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5110 | Gıda Reolojisi-1 | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5111 | Gıda Toksikolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5112 | Gıda Ve Beslenme İlkeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5XXX | Gıdaların Mühendislik Özellikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5113 | İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5XXX | İleri Gıda Analizeri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5114 | İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5115 | Kurutma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5116 | Laktik Asit Bakterileri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5117 | Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5118 | Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5119 | Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5001 | Seminer | 0 | 1 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM5XXX | Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5000 | Yüksek Lisans Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
Doktora Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM6101 | Arıcılık Ürünleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6102 | Bakteriyel Gıda Patojenleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6103 | Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6104 | Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6000 | Doktora Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
GDM6105 | Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6106 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6107 | Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6108 | Fungal fermentasyonlar ve mayalar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6109 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6XXX | Gıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6199 | Gıda Lipidleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6110 | Gıda Reolojisi-2 | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6111 | Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6112 | Gıdalarda Duyusal Analizler | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6XXX | İleri Gıda Kimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6113 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6114 | Peynir Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6115 | Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |