Gıda Mühendisliği Bölümü Dersler

Lisans Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM4042 Beslenme20023
GDM2042Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimleri12025
GDM3181Bilim ve Teknoloji Tarihi20023
GDM4000 Bitirme Çalışması08048
GDM4041Bitkisel Yağ Teknolojisi30035
GDM3102 Duyusal Analiz20023
GDM3011Enstrümental Analizler20024
GDM3021Enstrümental Analizler Laboratuarı00213
GDM3052 Enzim Bilimi20023
GDM3222Et ve Ürünleri Teknolojisi30034
GDM4071 Fermentasyon Teknolojisi20023
GDM2031 Genel Mikrobiyoloji20023
GDM2041Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı00212
GDM4072Gıda Ambalajlama20023
GDM3032 Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı I00424
GDM4031 Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı II00425
GDM3182 Gıda Biliminde Moleküler Biyoloji20023
GDM3041Gıda Biyoteknolojisi20025
GDM2151Gıda Ekonomisi20023
GDM3132Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi20023
GDM1022 Gıda Etiği20023
GDM3072 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri20023
GDM3091 Gıda Hijyen ve Sanitasyonu20023
GDM4161Gıda İşletmelerinde Proses Kontrolü20023
GDM3101 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji20023
GDM2121Gıda Kimyası ve Biyokimyası30035
GDM3062 Gıda Makine ve Ekipmanları20023
GDM4082Gıda Mevzuatı20023
GDM2022Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı00213
GDM2012 Gıda Mikrobiyolojisi I30035
GDM3111 Gıda Mikrobiyolojisi II20023
GDM4162Gıda Muhafaza Yöntemleri20023
GDM2171Gıda Mühendisliği Termodinamiği30036
GDM2102Gıda Mühendisliğinde Akışkanlar Mekaniği30035
GDM4112Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular20023
GDM3221Gıda Mühendisliğinde Malzeme Bilimi20023
GDM2111 Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce I20022
GDM2152 Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce II20023
GDM4052Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri20023
GDM3112Gıda Mühendisliğinde Tasarım20023
GDM3031 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler30036
GDM1011 Gıda Mühendisliğine Giriş20023
GDM1061Gıda Pazarlama20023
GDM4222 Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi20023
GDM4081Gıdalardaki Fonksiyonel Bileşikler20023
GDM4XXXGıdaların Fiziksel Özellikleri20023
GDM2162Girişimcilik ve Liderlik20023
GDM3122 Hazır Yemek Teknolojisi20023
GDM3071İş Sağlığı ve Güvenliği20023
GDM2132Isı ve Kütle Aktarımı20023
GDM4001İşletme Stajı00002
GDM2092 Kütle ve Enerji Denklikleri20023
GDM3002Laboratuvar Stajı00002
GDM4092Meyve Suyu Teknolojisi20023
GDM4011Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi30036
GDM2082 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler20023
GDM3142Organik Gıdalar20023
GDM4102 Özel ve Geleneksel Gıdalar20023
GDM3XXXReaksiyon Kinetiği20023
GDM4012Seminer02014
GDM4032Soğuk Tekniği20023
GDM3092Su Ürünleri İşleme Teknolojisi20023
GDM3012Süt ve Ürünleri Teknolojisi30035
GDM4021Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi30036
Yüksek Lisans Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM5XXX Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM5101Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları30037.5
GDM5102Bilimsel Araştırmalar Ve Etik30037.5
GDM5103Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri30037.5
GDM5104Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları30037.5
GDM5XXXBitkisel Gıda Fermentasyonları30037.5
GDM5105Dondurma Teknolojisi30037.5
GDM5002Dönem Projesi000015
GDM5106Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler30037.5
GDM5107Fonksiyonel Gıdalar30037.5
GDM5108Gıda Analizinde Moleküler Teknikler30037.5
GDM5109Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar30037.5
GDM5110Gıda Reolojisi-130037.5
GDM5111Gıda Toksikolojisi30037.5
GDM5112Gıda Ve Beslenme İlkeleri30037.5
GDM5XXXGıdaların Mühendislik Özellikler30037.5
GDM5113İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi30037.5
GDM5XXXİleri Gıda Analizeri30037.5
GDM5114İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi30037.5
GDM5115Kurutma Teknolojisi30037.5
GDM5116Laktik Asit Bakterileri30037.5
GDM5117Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler30037.5
GDM5118Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri30037.5
GDM5119Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri30037.5
GDM5001Seminer01007.5
GDM5XXXYağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler30037.5
GDM5000Yüksek Lisans Tezi010030
Doktora Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM6101Arıcılık Ürünleri30007.5
GDM6102Bakteriyel Gıda Patojenleri30007.5
GDM6103Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası30007.5
GDM6104Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar30007.5
GDM6000Doktora Tezi010030
GDM6105Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi30007.5
GDM6106Enzim Bilimi ve Teknolojisi30007.5
GDM6107Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi30007.5
GDM6108Fungal fermentasyonlar ve mayalar30007.5
GDM6109Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri30007.5
GDM6XXXGıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme30037.5
GDM6199Gıda Lipidleri30037.5
GDM6110Gıda Reolojisi-230007.5
GDM6111Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar30007.5
GDM6112Gıdalarda Duyusal Analizler30007.5
GDM6XXXİleri Gıda Kimyası30037.5
GDM6113İleri Gıda Mikrobiyolojisi30007.5
GDM6114Peynir Teknolojisi30007.5
GDM6115Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri30007.5