Gıda Mühendisliği Bölümü Dersler
Lisans Seviyesi
| Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GDM4042 | Beslenme | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2042 | Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 5 |
| GDM3181 | Bilim ve Teknoloji Tarihi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4000 | Bitirme Çalışması | 0 | 8 | 0 | 4 | 8 |
| GDM4041 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
| GDM3102 | Duyusal Analiz | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3011 | Enstrümental Analizler | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
| GDM3021 | Enstrümental Analizler Laboratuarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 3 |
| GDM3052 | Enzim Bilimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3222 | Et ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 |
| GDM4071 | Fermentasyon Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2031 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2041 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 2 |
| GDM4072 | Gıda Ambalajlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3032 | Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı I | 0 | 0 | 4 | 2 | 4 |
| GDM4031 | Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı II | 0 | 0 | 4 | 2 | 5 |
| GDM3182 | Gıda Biliminde Moleküler Biyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3041 | Gıda Biyoteknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 5 |
| GDM2151 | Gıda Ekonomisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3132 | Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM1022 | Gıda Etiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3072 | Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3091 | Gıda Hijyen ve Sanitasyonu | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4161 | Gıda İşletmelerinde Proses Kontrolü | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3101 | Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2121 | Gıda Kimyası ve Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
| GDM3062 | Gıda Makine ve Ekipmanları | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4082 | Gıda Mevzuatı | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2022 | Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 3 |
| GDM2012 | Gıda Mikrobiyolojisi I | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
| GDM3111 | Gıda Mikrobiyolojisi II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4162 | Gıda Muhafaza Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2171 | Gıda Mühendisliği Termodinamiği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
| GDM2102 | Gıda Mühendisliğinde Akışkanlar Mekaniği | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
| GDM4112 | Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3221 | Gıda Mühendisliğinde Malzeme Bilimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2111 | Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce I | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
| GDM2152 | Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4052 | Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3112 | Gıda Mühendisliğinde Tasarım | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3031 | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
| GDM1011 | Gıda Mühendisliğine Giriş | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM1061 | Gıda Pazarlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4222 | Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4081 | Gıdalardaki Fonksiyonel Bileşikler | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4XXX | Gıdaların Fiziksel Özellikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2162 | Girişimcilik ve Liderlik | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3122 | Hazır Yemek Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3071 | İş Sağlığı ve Güvenliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM2132 | Isı ve Kütle Aktarımı | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4001 | İşletme Stajı | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
| GDM2092 | Kütle ve Enerji Denklikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3002 | Laboratuvar Stajı | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
| GDM4092 | Meyve Suyu Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4011 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
| GDM2082 | Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3142 | Organik Gıdalar | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4102 | Özel ve Geleneksel Gıdalar | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3XXX | Reaksiyon Kinetiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM4012 | Seminer | 0 | 2 | 0 | 1 | 4 |
| GDM4032 | Soğuk Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3092 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| GDM3012 | Süt ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
| GDM4021 | Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
Yüksek Lisans Seviyesi
| Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GDM5XXX | Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5101 | Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5102 | Bilimsel Araştırmalar Ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5103 | Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5104 | Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5XXX | Bitkisel Gıda Fermentasyonları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5105 | Dondurma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5002 | Dönem Projesi | 0 | 0 | 0 | 0 | 15 |
| GDM5106 | Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5107 | Fonksiyonel Gıdalar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5108 | Gıda Analizinde Moleküler Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5109 | Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5110 | Gıda Reolojisi-1 | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5111 | Gıda Toksikolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5112 | Gıda Ve Beslenme İlkeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5XXX | Gıdaların Mühendislik Özellikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5113 | İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5XXX | İleri Gıda Analizeri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5114 | İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5115 | Kurutma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5116 | Laktik Asit Bakterileri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5117 | Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5118 | Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5119 | Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5001 | Seminer | 0 | 1 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM5XXX | Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM5000 | Yüksek Lisans Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
Doktora Seviyesi
| Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GDM6101 | Arıcılık Ürünleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6102 | Bakteriyel Gıda Patojenleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6103 | Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6104 | Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6000 | Doktora Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
| GDM6105 | Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6106 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6107 | Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6108 | Fungal fermentasyonlar ve mayalar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6109 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6XXX | Gıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM6199 | Gıda Lipidleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM6110 | Gıda Reolojisi-2 | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6111 | Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6112 | Gıdalarda Duyusal Analizler | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6XXX | İleri Gıda Kimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
| GDM6113 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6114 | Peynir Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
| GDM6115 | Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |