Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Mesleki Yabancı Dil- I | TRZ2031 | 2 | 2 | 2 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz |
---|
Dersin Dili | İngilizce |
---|---|
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu @ Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Temel Meslek Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Turizm ve Otel İşletmeciliği |
---|---|
Dersin Koordinatörü | İsmail Üstün |
Dersi Veren(ler) | İsmail Üstün |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Turizm ve Otel işletmeciliği Programı öğrencilerinin İngilizcede alan ile ilgili mesleki terimlerin bilincinde olması, iş çevresinde kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi ve uluslararası faaliyetlerde yabancı dil kullanımı konusunda gelişmelerini sağlamaktır |
---|---|
Dersin İçeriği | Taking Phone Calls / Giving Information / Taking Room Reservations / Taking Restaurant Bookings / Giving Polite Explanations / Receiving Guests / Serving in the Bar - Making Cocktails / Taking Food Order / Desserts and Cheese / Talking About Wine / Dealing with Requests / Describing Dishes in the Menu / Dealing with Complaints |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Kendini ve çalıştığı yeri tanıtabilme
- Turizmle ilgili konu ve terimleri kullanabilme
- Yabancı dilde telefon görüşmeleri yapabilme
- Problem çözme ile ilgili cümle yapılarını kullanabilme ve müşteri şikayetlerini yönetebilme
- Müşterilerle ve işletmelerle uluslararası yazışma yapabilme ve yazılı iletişim kurabilme
- Rezervasyon işlemlerini yabancı dilde yapabilme
- Yabancı dilde yemek siparişi alabilme ve açıklama yapabilme
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Taking Phone Calls | |
2 | Giving Information | |
3 | Taking Room Reservations | |
4 | Taking Restaurant Bookings | |
5 | Giving Polite Explanations | |
6 | Receiving Guests | |
7 | Serving in the Bar - Making Cocktails | |
8 | Mid-term | |
9 | Taking Food Order | |
10 | Desserts and Cheese | |
11 | Talking About Wine | |
12 | Dealing with Requests | |
13 | Describing Dishes in the Menu | |
14 | Dealing with Complaints | |
15 | Hotel Descriptions | |
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | ||
Sunum/Jüri | ||
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 60 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 2 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 2 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 4 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|