Gıda Mühendisliği Dersler
Yüksek Lisans Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM5XXX | Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5101 | Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5102 | Bilimsel Araştırmalar Ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5103 | Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5104 | Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5XXX | Bitkisel Gıda Fermentasyonları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5105 | Dondurma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5002 | Dönem Projesi | 0 | 0 | 0 | 0 | 15 |
GDM5106 | Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5107 | Fonksiyonel Gıdalar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5108 | Gıda Analizinde Moleküler Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5109 | Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5110 | Gıda Reolojisi-1 | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5111 | Gıda Toksikolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5112 | Gıda Ve Beslenme İlkeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5XXX | Gıdaların Mühendislik Özellikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5113 | İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5XXX | İleri Gıda Analizeri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5114 | İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5115 | Kurutma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5116 | Laktik Asit Bakterileri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5117 | Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5118 | Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5119 | Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5001 | Seminer | 0 | 1 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM5XXX | Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5000 | Yüksek Lisans Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
Doktora Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM6101 | Arıcılık Ürünleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6102 | Bakteriyel Gıda Patojenleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6103 | Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6104 | Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6000 | Doktora Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
GDM6105 | Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6106 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6107 | Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6108 | Fungal fermentasyonlar ve mayalar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6109 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6XXX | Gıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6199 | Gıda Lipidleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6110 | Gıda Reolojisi-2 | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6111 | Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6112 | Gıdalarda Duyusal Analizler | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6XXX | İleri Gıda Kimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6113 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6114 | Peynir Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6115 | Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |