Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
GirişimcilikISL464034300
ÖnkoşullarTemel İşletme Yönetimi (ISL2631)
YarıyılGüz
Dersin Diliİngilizce, Türkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ İşletme Lisans Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik Birimİşletme Bölümü
Dersin KoordinatörüPınar Büyükbalcı
Dersi Veren(ler)Salih Durer
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıGünümüz koşulları içinde bir rekabet avantajı yaratan girişimcilik ve küçük işletme yönetimi konularının tartışılması ve öğrencilerde yeni bir bakış açısı oluşturulması.
Dersin İçeriğiGirişimcilik ve küçük işletmelerin yönetimi ile ilgili temel kavram ve konuların tanıtılması.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007.
  • Orhan Küçük, Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi, Seçkin Kitabevi, 2010.
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenciler girişimcilikle ilgili temel kavramları ve küçük işletmelerde yaşanan yönetsel sorunları bilir.
  2. Öğrenciler küçük işletmelerin kurumsallaşma süreçlerini bilir.
  3. Öğrenciler bir işletmenin nasıl kurulacağını bilir.
  4. Öğrenciler girişimci yönlerini keşfetme becerisi kazanır.

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Girişimci ve Girişimcilik Kavramları Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 7-22
2Girişimcinin Özellikleri Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 23-41
3Girişimci Kişiliğin Oluşumu Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 42-56
4Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 57-78
5Yenilik ve Yaratıcılık Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 79-95
6Girişimciliğin Teşviki Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 96-118
7Küçük İşletme Kavramı, Özellikleri /Küçük İşletmelerin Türleri, Avantaj ve Dezavantajları Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 119-144
8Vize
9Yeni Bir İşe Başlamak / Mevcut Bir İşletmeyi Satın Almak Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 145-172
10İşletme Yerinin Seçimi, Kuruluş Sorunları Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 173-190
11Küçük İşletmelerde Tedarik, Üretim, Pazarlama Fonksiyonları Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 191-203
12Küçük İşletmelerde Finans ve Yönetim Fonksiyonları Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 204-216
13Küçük İşletmelerde Başarı ve Başarısızlık Nedenleri Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 217-232
14Küçük İşletmelere Yardımcı Kuruluşlar Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 233-240
15Kadın GirişimcilerRıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 241-248
16Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler130
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati143
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler120
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)110
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)115
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok