Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Girişimcilik | ISL4640 | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Temel İşletme Yönetimi (ISL2631) |
---|
Yarıyıl | Güz |
---|
Dersin Dili | İngilizce, Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ İşletme Lisans Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | İşletme Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Pınar Büyükbalcı |
Dersi Veren(ler) | Salih Durer |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Günümüz koşulları içinde bir rekabet avantajı yaratan girişimcilik ve küçük işletme yönetimi konularının tartışılması ve öğrencilerde yeni bir bakış açısı oluşturulması. |
---|---|
Dersin İçeriği | Girişimcilik ve küçük işletmelerin yönetimi ile ilgili temel kavram ve konuların tanıtılması. |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenciler girişimcilikle ilgili temel kavramları ve küçük işletmelerde yaşanan yönetsel sorunları bilir.
- Öğrenciler küçük işletmelerin kurumsallaşma süreçlerini bilir.
- Öğrenciler bir işletmenin nasıl kurulacağını bilir.
- Öğrenciler girişimci yönlerini keşfetme becerisi kazanır.
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Girişimci ve Girişimcilik Kavramları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 7-22 |
2 | Girişimcinin Özellikleri | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 23-41 |
3 | Girişimci Kişiliğin Oluşumu | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 42-56 |
4 | Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 57-78 |
5 | Yenilik ve Yaratıcılık | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 79-95 |
6 | Girişimciliğin Teşviki | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 96-118 |
7 | Küçük İşletme Kavramı, Özellikleri /Küçük İşletmelerin Türleri, Avantaj ve Dezavantajları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 119-144 |
8 | Vize | |
9 | Yeni Bir İşe Başlamak / Mevcut Bir İşletmeyi Satın Almak | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 145-172 |
10 | İşletme Yerinin Seçimi, Kuruluş Sorunları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 173-190 |
11 | Küçük İşletmelerde Tedarik, Üretim, Pazarlama Fonksiyonları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 191-203 |
12 | Küçük İşletmelerde Finans ve Yönetim Fonksiyonları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 204-216 |
13 | Küçük İşletmelerde Başarı ve Başarısızlık Nedenleri | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 217-232 |
14 | Küçük İşletmelere Yardımcı Kuruluşlar | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 233-240 |
15 | Kadın Girişimciler | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 241-248 |
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | ||
Sunum/Jüri | ||
Projeler | 1 | 30 |
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | 1 | 20 | |
Sunum / Seminer | |||
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 10 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 15 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|