Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Hizmet, hizmet sektörü, hizmet pazarlaması kavramları, hizmetlerin özellikleri, hizmet sektörünün kapsamı, hizmet sektörünü diğer sektörlerden ayıran özellikler, hizmet pazarlamasının tanımı, hizmet sektörünün günümüzdeki önemi | Öztürk, 3-18 |
2 | Pazarlama amaçları bakımından, kar amaçlı olup olmamasına göre, üretim teknolojisine göre, pazar ve hizmet sağlayıcı açısından, stratejik pazarlama açısından ve kamu esaslı olup olmamasına göre hizmetlerin sınıflandırılması | Öztürk, 18-27 |
3 | Hizmet işletmelerinde pazarlamanın yeri ve önemi, hizmet sektörünün önemini arttıran faktörler, hizmet sektöründe pazarlama stratejileri ve hizmet politikaları | Öztürk, 27-40 |
4 | Hizmet işletmeleri için pazarlama karması: Bir ürün olarak hizmet, hizmet ürününün dört düzeyde incelenmesi ve genişletilmiş hizmet sunumu, hizmetlerde ürün karması stratejileri. Hizmet işletmelerinde fiyatlandırma kararlarını etkileyen faktörler ve fiyatlandırma yaklaşımları | Öztürk, 43-52 |
5 | Hizmet işletmeleri için pazarlama karması: Tutundurma- reklam, satış geliştirme, kişisel satış, doğrudan pazarlama, internet, halkla ilişkiler ve sponsorluk- ve hizmet işletmeleri için dağıtım kanalı seçenekleri ve uygulamaları | Öztürk, 53-65 |
6 | Hizmet pazarlamasında katılımcılar, süreç ve fiziksel kanıtlar | Öztürk, 65-77 |
7 | Hizmet işletmelerinde kapasite ve talep yönetiminin önemi, talep yönetimi stratejileri, kapasite yönetimi | Öztürk, 78-95 |
8 | Vize | Ders kitapları ve güncel uygulamadan örnekler |
9 | Sağlık, turizm, bankacılık, eğlence gibi hizmet sektöründeki başlıca konulardaki gelişimler, pazarlama faaliyetleri, talepler, süreçler ve rekabet koşulları | Öztürk, 95-116 |
10 | Hizmet pazarlamasında hizmet kalitesi boyutları, hizmet kalitesi modeli, hizmet kalitesinin geliştirilmesi | Öztürk, 117-126 |
11 | Hizmet pazarlamasında ilişkisel pazarlama, ilişkisel pazarlamanın önemi ve özellikleri, müşteri yaşam eğrisi, ilişkisel pazarlamada müşteriyi elde tutma, müşteriyi elde tutma stratejileri | Öztürk, 129-140 |
12 | Hizmetlerin finansal ve ekonomik etkileri, hizmetler ve karlılık | Öztürk, 140-149 |
13 | Müşteri elde tutma yöntemleri ve maliyeti | Öztürk, 149-185 |
14 | Hizmet sektöründe ve hizmetlerin pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar, yenilikler ve gelişmeler | Öztürk, 198-212 |
15 | Vaka analizleri | Öztürk, 213-218 |
16 | Final | Ders kitapları ve güncel uygulamadan örnekler |